суббота, 2 июня 2012 г.

Жир відкладається вже через три години

     Вчені відзначають, що зміни жирового прошарку на тілі людини відбувається вже через три години після їжі.
Ожиріння (adipositas) - захворювання, що характеризується надмірним відкладенням жиру в підшкірній клітковині й інших тканинах організму, а також перевищенням нормальної (ідеальної) маси тіла людини на 20% і вище.

З 30 грамів чистого жиру, якого людина спожила під час їжі за трапезою, близько 3 ложок відкладуться на талії всього через три години. Якщо ж людина продовжує надмірно харчуватися, жир поширюється на стегна і сідниці.

В основі ожиріння лежить порушення обміну речовин. Найчастіше воно обумовлено
систематичним переїданням. Ожиріння зустрічається в осіб обох статей від 17 до
60 років.

Дослідники з Оксфордського університету вважають, що поширена думка «сніданок з'їж сам, вечерю віддай ворогові» не зовсім вірно, так як щільний ранковий сніданок позначиться на фігурі вже через три години, проте невеликі порції протягом дня не зіпсують стрункості.

Пам'ятайте, що талія - ​​місце тимчасового зберігання жиру, зігнати його звідти набагато легше, ніж коли він перейде на стегна.

Жир, що зберігається на талії, поступово розщеплюється протягом дня, якщо організму потрібні додаткові навантаження, проте якщо після щільного сніданку наступає щільний обід і вечеря, то він починає накопичуватися і «перетікає» в інші місця для довгого зберігання.

Щоб не переїдати, вчені радять їсти їжу, яку важко жувати, поки людина довго прожовує їжу, вона встигає вжити менше до того, як відчує насичення, а отже, знижується ризик переїдання.

Китайці вживают їжу паличками і тому наїдаються щвидше маленькою порцією.

Комментариев нет:

Отправить комментарий